Pano

Pano » Melankoli Özel Fan Club » Umay Umay

• Hakkında Söylenenler •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 8 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 1
Konu: 488

Tarih: Cmt Şub 03, 2007 5:03 pm | Açıklama: Kötü ! Ekşi Sözlük'ten..
Alıntıyla Cevap Gönder

# tombul, paspal ve beyhude bi kadındır ya da değildir. kısa saçlıdır, bi kadın kısa saçlı olursa balçıktan bile olabilir, ısırırım.

kliplerindeki renkler ve kullanılan film iyiydi; lakin tarlada söylediği bi şarkıda adamın biri çıkıp ritme uyarak mırıldanıyodu hafiften, kimdi o adam acaba, başarılıydı, daha çok ilgileneni wardı umay umar'dan.
( cyrano, 03.03.2000 02:58 )

# "olunceye dek seni sevecegimi sanmistim baba
ama asik oldum"

(34 u 442 veda busesi)
(esk, 04.01.2001 22:43)

# mete ozgencilin yazdigi sozler filan olurdu hep $arkilari.ve o kepce kulakli adam da alakasiz bi $ekilde yine mete ozgencildi.ve hatta klibin yonetmeni de mete ozgencildi.
bi $arkisi vardi cok severdim.
(dementia, 04.01.2001 22:49 ~ 10.01.2005 13:59)

# (bkz: nazan oncel) ekolundendir.
(dementia, 04.01.2001 22:50)

# (bkz: unal unal)
(dementia, 04.01.2001 22:51)

# oss vakti ozel ders veren unlu bir hoca vardir belki bilirsiniz ayca diye bir turkce hocasi. umay umay onun oz kardesidir. cok ilginctir.
(uur, 05.01.2001 01:49)

# "bir kere yetmez
iki kere sev beni
üç köşe yetmez
karelere böl beni"

diye de geometrik bir şarkısı vardı.
(eyco, 27.04.2001 23:26)

# dusmedim daha ve hareket vakti isimli iki $arkisi vardir,gerisi bo$tur.34 u 442 veda busesi ve orospu kirmizi adinda da iki kitabi oldugunu hatirliyorum.(bkz: yamuluyorsam duzeltin)
(dementia, 27.04.2001 23:36 ~ 28.04.2001 08:49)

# cocukluk arkadasimin kuzeniydi de ordan biliyorum, bu umay umay onyedi mi ne yasindayken trabzon sporlu bir futbolcuyla kacmisti. sonradan boyle marjinal abla oldu bu.
(callisto, 30.05.2002 18:36)

# gecenlerde yeni albumu cikan ve album cikaran bir cok sarkicinin yaptigi gibi roportajlarinda saga sola bok atan, siradisi olmak icin bayagi kasip, beceremeyince "ben marjinal degilim, hem zaten trend de boyle, kokusunu aldim bunun" diye yandan yandan kivirtan birisi. (radikal, 16 haziran 2002, )

muzik piyasasina "siradan sarkicilarin sesi guzel olur, ben bu bet, bu testere gibi sesimle dalayim, piyasayi marcinalligimle yarayim" gibi dusuncelerle atlamistir (bkz: sazan) ama artik etrafta it surusu gibi kotu sarkici oldugundan i$in marjinalligi falan kalmamistir.

bir roportajinda (radikal, 24 haziran 2002, ) " 'duvaksiz gelin olmaz', 'bebegimden once*' diye sozlerle marjinal olunmaz." demistir. bok atma curetini gosterdigi "vazgectim dunyadan", turk muzik tarihindeki gelmis gecmis en iyi soz-muzik-duzenleme uclusune sahip, en fevkalade yorumlanmis sarkilardan biri olup, sarkiyi soyleyen sebnem ferah'in (ki soz-muzik bizzat kendisine aittir, duzenlemede de parmagi vardir) siradisi olma kaygili soylemleri asla olmamistir.

bu tip hezeyanlarin muptelasi olan umay umay ise zamaninda "a$k" konulu "siyaset meydani"na cikmis, ne kadar marjinal oldugunu gostermek icin "e$cinsel a$k"i savunmus, ama maalesef bu soyleminin ardinda duracak, onu savunacak kafaya ve altyapiya sahip olmadigi icin konusma ozurlu (bkz: herseye ragmen) dr. hatemi'den* ayari yiyip overdose olmustur. diger bir denemesinde de "herkes guzel sesli insanlarla duet yapar, ben ise mete ozgencil'le yapayim. bu sayede hem klibimi daha ucuza getiririm, hem de ummanlar kadar teknolojiye ragmen detone olabilecek kart sesli bir adamla duet yaptigim icin marjinal olmus olurum" demistir.

her ne kadar dusmedim daha desen de bariz olarak "diptesin, sondasin, menopozdasin" umay. hareket vaktin geldi catti artik, tutmayalim..
(arroway, 26.06.2002 01:21 ~ 17.08.2005 22:39)

# (bkz: naylon)
(latife, 26.06.2002 23:36)

# depresif takılan bi hatun. aşk acısı filan çekmiş vakti zamanında çok , yaralanmış. hala da hastaymış daha iyileşememiş. (zateb iileşmek diye bişey var mı daha bilinmiyor) son albümünü de 10 yıllık psikopat aşkına adamış. yazıktır günahtır , greyparka alınası bir insandır.
(reshiningfor, 30.06.2002 23:47)

# bir eş ad ve soyad vakası
(dreamer, 12.08.2002 13:34)

# 1966‘da trabzon’da doğdu. gerçek adi umay gedikoglu'dur...

1990 yılında “hush” topluluğundan eray artan ve melih rona ile ilk müzik çalışmalarına başladı. “leprechaun” adını verdikleri bu toplulukla kısa bir süre çalışma yapan umay’ın pop rock tarzında çıkmış “umay umay” (1994), “naylon” (1996) ve "ağzı bozuk aşk mektubu" (2002) adlı üç albümü vardir.

çesitli dergi ve gazetelerde yazilari yayinlanmis olan sanatçının, veda busesi ve orospu kırmızı adlı yayinlanmis iki kitabı vardir.
(kertenkele, 16.11.2002 20:14 ~ 19.01.2006 15:25)

# hatırladığım kadarıyla hatunun mavi sacları vardı..mete özgencil inde oynadığı hatta şarkıya düet yaptığı düşmedim daha adlı muhteşem bi şarkısının süper bi klibi vardı..bu klip biraz madonna'nın frozen klibini andırır yalnız hafızam elvermez ki hangisi daha önce cıkmıştır..sonra hatun ortadan kayboldu bi daha görünmedi.
(zvezda, 16.11.2002 20:28)

# her gün daha çok kilo alan kadın.
(naylon, 28.11.2002 02:07 ~ 21.12.2002 16:20)

# bunalım-melankoli, delilik-güzellik, kırık-kırılgan, ölen-dirilen, acıtan-seven, paylaşan-özleyen* gibi kelimelerin karşısında dimdik duran kadın, anne.
(tozlu raf, 31.12.2002 17:41 ~ 24.08.2003 16:27)

# keşke daha çok yazsa dediğim, hareket vakti adlı süper şarkının sahibi insan.
(la stella, 14.01.2003 01:49)

# çok sevdiğim, eskiden, bir dönemler, çok şey paylaştığım (ah o sabah kahvaltıları) ve halen sevgi ile hatırladığım, bende apayrı bir yeri olan müzisyen, yazar, dost...
(bigbrother, 04.04.2003 16:35)

# çok zor gecelerimi kitapları sayesinde geçirdiğim, prozzac kullanmadan depresyon tedavimi yapan, tanışmak için her istanbula gidişimde ada kitap evine uğradığım ama hiç raslayamadığım bulanık bilinç, keskin acı, nefis yazar..
(phlebotomy, 06.05.2003 01:59)

# umay umay'ın ilk albümü; kapakcıkta kalpler falan var, çok kötü bir kapak tasarımı v.s... back vokallerde bol bol teoman, şebnem*, özlem*, barlas adı geçer... (hatta teoman'ın bir parçadaki katkısı 'düet' bile sayılabilir... yapıldığı dönem düşünülürse standartın çok üstünde bir albüm... albüm şu parçalardan oluşuyor:

1) bozdur yeminleri
2) hareket vakti
3) böl beni
4) gece aşklar
5) karşılıksız sevmedin ki
6) sil baştan
7) günah kadar
8) marlin leyla
9) siyah bulutlar
10) gitme kal

edit: entry içeriğine dokunulmaksızın parça isimleri görünmez bakınız haline getirilmiştir.
(kantelem, 16.06.2003 13:21 ~ 19.01.2006 12:25)

# mavi saçlı kız'ın mavi saçlı olmasına yardımcı olan, pek sevilen insan..
(sebze, 16.06.2003 13:24)

# (bkz: orospu kırmızı) adlı kitabının dördüncü; sokaklar uyudu artık öpüşebiliriz, rüya duvarları ve bütün güzel çocuklar şüpheli adlı kitaplarının ilk baskıları (bkz: turuncu medya) nın coğrafyası olmayan edebiyatçılar dizisinden çıkan yazar.
(nuthin, 09.07.2003 04:48)

# dünyadaki sevilesi ve güvenilesi insanlardandır. tüm erkeklerden daha erkek ve tüm kadınlardan daha kadın olma iddiasını taşır. his kadınıdır. his varsa vardır, yoksa kaçar gider. serttir. adına yakışır bir biçimde şefkatlidir. hakkında laga luga edenler için "topuğumla ezerim hepsini, sarı su çıkar" diyebilecek kadar iddialıdır. şarkılarının bazılarında her zerresine kadar şarkıyla birlikte varolduğunu dinleyen bilir. ikizler burcu kadınıdır. gizli müritleri vardır. çok film izler. çok roman okur. çok chat yapar. çok şarkı yapar. az uyur.
(bazen, 19.07.2003 02:38)

# mete özgencil in çektiği hatta piyanonun yandığı bir klip vardı oynamama rağmen ismini hatırlayamadığım güzel bir şarkıydı hey gidi günler hey
(point, 19.07.2003 02:47)

'Bugün' diye başlayan bir masal söylerdim
Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #2
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Cum Şub 09, 2007 6:44 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

# bir de naylon isimli birbirinden güzel şarkılara sahip bir albümü vardır.

01 - naylon
02 - edepsiz
03 - söz verilmez ki
04 - hiç param yok
05 - düşmedim daha
06 - şeker anne
07 - olümü gördüm
08 - hiç param yok (dans)
09 - naylon (slow)
10 - dönemez
(jerzy, 14.08.2003 19:08)

# sabahları kahve konyak içmekten zevk alan, platonik aşkların yuvası, ve aynı okulu paylaştığımız insanın kullandığı nick. sonunda ...! gibi bir ifade bulundurmasıda değişik düşüncelere yol açabilmektedir.
(haphazard, 03.09.2003 00:53 ~ 00:59)

# vakti zamaninda kendisine beslenen sempatiyi dusmedim daha ile goklere cikarmis cilgin..
(melancholia1, 03.09.2003 01:04)

# 2 sene öncesine kadar moda da, karşı apartmanımızda oturan eski komşumuz...
(hurshit, 01.11.2003 22:19)

# kitaplarinda aciyi en rafine haliyle anlatir
ve soylentilere gore inzivaya cekilmis
dendi bana bi seveni tarafindan
(anxiety, 09.12.2003 07:58)

# mavinin en çok yakıştığı kadın.
bekliyoruz yeni şarkılarını
(dreamnesiac, 20.04.2004 11:57)

# birgün gazetesi yazarı.
(avasas, 20.04.2004 12:00)

# umay bilmemkimlerde (göktürkler galba) çocuk tanrıçasının adıydı, bu kadında iki tane birden olunca hanımefendinin görüntüsü ile kelimenin anlamı birleşmedi kafamda, hep irreti oldum. üstünde şeftali resmi var diye uzatılan fincandan çay içememek gibi bir takıntıya benziyordu. ayrıca yapıp ettikleri ve nasıl göründüğüyle bende sürekli bir "taciz" duygusu uyandırır, "bi sen mi çekiyon acıyı kardeşim, nedir" diyesim geliyor.
(zeynepmina, 03.05.2004 14:16)

# bir aşk, nasıl rüyadan güne damlar? geceyi ıslatır ve.. ve de hiç bir şey hatırlamadan sever?
..herşeyi unutup yine de nasıl sever? bu soruların cevabı değil.. kendidir umay..umay.

kendine ve içeri girmeyi gözü yiyenlere kurduğu dünya ne kadar güzelse; kurduğu dünyayı kırmak isteyenlere karşı da o kadar pistir. camlar ülkesinin kraliçesi olduğuna inananlar için kalbi camdandır o. fakat, camdan bir kalbi taşıması kolay değildir, kendi için bile... neden olmadık başkalarının avuçlarına teslim etsindir ki kalbini? olanca pisliğiyle dünya onu herhangi bir tren istasyonundaki herhangi biri yapmaya çalışırken... aşkını bekleyen... o, direnmez bile. yalnızca seçtiğini yapar. ve budur onu başka türlü bir kadın yapan, ...özel kılan.

okuma yazma bilen biri kitaplarından nasıl hassas ve bir o kadar da keskin, nasıl hem sıcak hem de uzak olduğunu okuyabilir. hisleri okumayı bilen biri içinse tek bir satır, tek bir ses, tek bir şiir, bir tekerlemesi bile olmasa... umay umay umay umay'dır. kendi kendini imlemektedir.
(lacivert kadife ve kirmizi visne, 27.05.2004 03:34 ~ 24.11.2004 05:38)

# türkçe dersinde belirtili isim tamlaması olarak ananın amı örneğini veren nadide türkçe hocamız ayçanın kardeşi,enfes kadın.
en son ağzı bozuk aşk mektubudiye bi albüm çıkardı sanıyorm,kalbi camdan güzel parçalarındandır.
tanışmıştık eskiden,gelicek diye 2 saat sokakta beklemiştim
(bkz: pişman değilim yine yaparım)
(demoniclewinsky, 24.06.2004 01:14 ~ 15.02.2005 14:30)

# sibel turnagöl ile beraber polisiye bir dizi de rol almisti. o dizide de kendini oynamisti, meshur olmasi da o zamanlara rastlar.
(addicted to xanax, 02.07.2004 03:56)

# http://www.umay-umay.com/ adresinde güsell de bi sitesi vardır.
(guybrush, 11.07.2004 22:34)

# son derece akıllı kaliteli ve konusmaktan keyif alınan kadın şarkıcı/ şair... frekansının tutması halinde tanıştığı insanla 15'inci dakikada yılların dostu hissiyatını uyandıran. kırılganlık, gucluluk ve dusunebilme yetilerinin 90-60-90'dan çok daha evla oldugunu gösteren, şimdilerde bodrumda uzun bir tatil yapmakta olan kadın. çok iyi şiir yazan bir çok kişinin doğru düzgün konuşamadığını sahnede devleşen bir sürü oyuncunun iki satır soruya doğru düzgün cevap veremediğini gözönüde bulundurursak, kadının her soruya stand up çı cevikliğiyle cevap verememesi son derece doğaldır. hissettiklerinin arkasında bir kadın oldugu bilindigi için hatemi'den ayar almış ! olarak degerlendirilmesi zannımca hatalıdır.
(takavutcadi, 17.07.2004 16:35 ~ 18.10.2005 17:37)

# rivayete göre son albüm kayıtlarında kafası milyon mertebelerine ulaşıp aynı şarkıyı saatlerce söyleyemeyince mete özgencilin 'kizim hadi artık dolar yığıyoruz buraya' sözüne 'al dolarlarını götüne sok' diye bir karşılık verip giden, kanımca hatalı lakin her koşulda affedilebilir olan çooooook özlenen güzel insan, hoş kadın...
üzülerek söylerim : 'gözlerim kayıp benim, tenimin canı yanık gidersen gidersin kal denilmez ki'
üzülerek haykırırım : 'şimdi sen yanımda yoksun ya tam ihtiyacım olduğu anda, gelme yarın da gelme hiç istemem kalsın, batsın bu sevda!'
(exexp, 05.08.2004 13:28)

# "şeker anne" adlı parçasıyla daha bir özümsediğim hatun kişi.
(kudra s, 05.08.2004 17:11)

# ucak fobisi sayesinde tanistigim kadin...o kadar tatli ki -baska bi tabir bulamadim- kendisine "bir hayrani" olarak tanitilmak bile hic rahatsizlik vermedi..zira o hala hayranlarim var mi ki diye saka sanmisti...vallahi de var.
bu kadini ilk olarak album yapmadan once polisiye sayilacak bir dizide biraz sorunlu ve o kadar gizemli bir kadini oynuyordu,kafasini sifira vurdurmus bir kadindi..hala bende o gizemini korur...
(shalala, 20.08.2004 20:10)

# yakın bir arkadasımın 12 yıllık ev arkadası.
son cıkarttıgı albumunu plak sirketiyle cıkan sorunlar nedeniyle geniş kitleye ulastıramamıs ve bu yonde promosyon yapamamıs cok tatlı 2 cocuk annesi şahs-ı muhterem.
cok seviyoruz kendisini.kendi soylemiyle tahlihsizliklerin kadını.
(janaina, 20.08.2004 20:21)

# kırmızı.
sana sadece kırmızı demeliyim.
ben başaramıyorum kırmızı.
hatırlamak dışında bir mucizem yok......
(ozlem olsa, 24.08.2004 21:45)

# ..ortadan yokolmamış, "orta"dan elini ayağını çekmiş, kirlenmemeyi seçmiş insan, ortadan kaybolduğunu düşünenen arkadaşlar "rüya duvarları"nı okurlarsa "sanat"ta ortadan kaybolmayı kitap tanıtım partisi vermemek, klip çekip vj bülent kuşağında çıkmamak, taksimin ensest sanat camiasının "safran" gezilerine katılmamak olarak anlamamaları gerektiğini düşünebilirler, düşünseünler hayırlı olur...çünkü gitmek en büyük kalmaktır demiş umay, bu eylemler bir rotasyon sorunu, hangimiz "orta"dayız ve neyin "orta"sındayız acep...bilemem, kafam karışır

# sanat güzelliğinde bir kadın. camdan bir kalbi var
(cali, 23.10.2004 21:59)

# birgün pazarda uçuk kaçık ve derin söyleşileri yayınlanan kaliteli insan.
(keskekcinin keskeklenmemis keskekkepcesi, 29.10.2004 22:16)

# düşmedim daha diye bi şarkısı vardı. yıllar yıllar yıllar önceydi -yada bilmiyorum ben çok yaşlandım her zaman dilimi gözüme uzak geliyo- hala ezberimdedir hala ara ara çıkartır sölerim. hala güzeldir. tuhaf bir de sesi vardır ki güzelliği ordadır. severiz kendisini.
(zencefil, 06.11.2004 12:41)

# (bkz: kent ozanları) albümünde yer alan şeker anne şarkısıyla gözümde büyümüş hatun şarkıcı.
(ill balanced, 06.11.2004 13:46)

# yeni albümünün kayıtlarını ankarada midasın kulaklığı studyosunda yapacak olan şarkıcı.
(fiyonk, 19.11.2004 21:35)

# üç yıl önce o zamanki sevgilimin arkadaşıydı. gözümün önünde hem sevgilime hem bana asıldıydı, o zamandan beri gıcığım.

Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #3
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Cum Şub 09, 2007 6:46 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

# aynaya bakarak adını 2 kere söylerseniz gelip sizi hızarla deşiyormuş...
(spacetimereality, 13.12.2004 01:48)

# bir insan ancak bu kadar acikli sarki soylebilir...agzi bozuk ask mektubu albumunde o kalin o catal sesi o kadar buyuk duygulara buruyebilen dev kadın...yuregiyle yazan kadın...zor ve super cumleler kuran ucuk deli kadın...yeni ve son kasediyle fırtına gibi esecektir...neden son kasetini yapar bilmem ama super planları vardır...
(corpus juris civilis, 14.12.2004 16:15 ~ 16:18)

# pazar günleri birgun gazetesinin pazar ekinde tam sayfa diyaloglar yazan kisi.
(melissaki, 14.12.2004 16:17)

# 'bigun yolda yuruyodum, bi sarki duydum, kalbim acidi..bu kadar..'
(porcelain, 15.01.2005 04:58)

# bu ülkede degil de, refah ideamın ifadesi isveç denilen yerde yaşasaydım, ve orada hiç umay umay okumamış olsaydım, dinlememiş olsaydım ve o kim bilmeseydim; hayat'ın bir harfi kesin düşer ya da çirkinliğe meyleder, ve ben ise mutsuz degil fakat eksik olurmuşum gibi geliyor. bigun yolda yuruyodum, bi kadin duydum, kalbim acidi..bu kadar..
(lacivert kadife ve kirmizi visne, 26.01.2005 17:25)

# "ne kadar güzel yaşadığını bilseler, ne kadar güzellllll..." denilesi kadın, yazar, şair, şarkıcı, anne...dost
(bluepoles, 17.02.2005 19:40)

# özlenen güzel dost
(bigbrother, 25.02.2005 10:40)

# kendi için hazırlanmış resmi web sitesinde mp3'lerini çekinmeden koyan , yeni albümünü bu sıralarda çıkarması beklenen uçuk kaçık , ağzı bozuk , marjinaliteyi aşmış , kendini kendi gibi tanıyan türk rock starı. uzun zamandır albüm çıkarmama nedeni olarak yazarlığa çok zaman ayrıldığı söylense de yine de bu kadar da bekletilmez dedirtmektedir.
(servicio, 26.02.2005 14:06)

# naylon ve düşmedim daha adlı şarkılarıyla (ki o mete özgencil'in tarlalarda bayırlarda dolaştığı klibin şarkısı düşmeidm daha'dır) beni çok etkilemiş olan cesur şarkıcı.
(cazkedisi, 01.03.2005 14:29)

# yeni kitabı ''neler sustu sevişirken'' ile uzun bir aradan sonra kitapçılardaki raflara geri dönüş yapacak olan yazar ve şarkıcı.
(selen, 04.03.2005 16:43)

# hastasi oldugum kadindir
(juli, 12.04.2005 14:32)

# neler sustu sevişirken adlı yeni kitabi çalişmalarini sürdüren ve de kazım koyuncu ile düet albümü çıkararak hayran kitlesini merakli bekleyişine dur diyecek türkiye sinirlari içindeki en marjinal bayn rock star. şimdiye kadar çıkardiği 3 albümde sayisiz kez dinlense de tekrar tekrar dinlenmelidir.
(servicio, 05.05.2005 18:31 ~ 18:32)

# hoş bir davranış olarak sitesine mp3'lerini koymuş olan, fakat 25 download'dan sonra kendini imha eden bir dosyalama sistemine kurban gitmiş mp3'lerin sahibi olan güzel sesli şarkıcı.
(kehanet, 24.06.2005 22:15)

# hareket vakti gibi populist sarkilardan cabucak vazgecip guzel isler yapmaya baslayan iyi sarkici. severiz...
(antalyaforever, 01.08.2005 21:38)

# yazdığınız tüm maillere kendisinin cevap verdiği duyarlı,entelektüel,mavi bir şarkıcı,yazar.
(niyobe, 12.08.2005 05:09 ~ 15.05.2006 01:44)

# çok eskiden habire hayal kahvesi'nde gördüğüm kişi.
(castro, 16.08.2005 05:39)

# sanatın birden fazla dalında yeteneğini konuşturan, haklı tepkileri ve içtenliğiyle beni kendine hayran bırakan, aklı özgür, sanatçı ruhlu sanatçı, doğuştan sanatçı. samimi, hayalperest ve başkaldıran bir aşk insanı.

edit: siyaset meydanı'nda söyledikleri unutulmayan cesur ve açık fikirli kişi.
(dagnytaggart, 17.08.2005 03:24 ~ 21.08.2005 03:44)

# yok yok diye bi şarkısı var. duyduğumda küçük emrah zannetmiştim. hareket vakti de aynı insanın şarkısı anlayamıyorum, anlayamıyorum.
(iyor, 17.08.2005 22:32)

# (bkz: umay günay)
(hayalibey, 17.08.2005 22:35)

# kazım koyuncuyla düet bir albüm hazırlığı içerisine girmiş,acaba bitebildi mi bu albüm diye beklediğimiz marjinal sanatçı.
(niyobe, 21.08.2005 03:40)

# resmi internet sitesi olan http://www.umay-umay.com adresinde ziyaretçilerini anathema* ile karşılayan insan.
(eternal, 25.08.2005 21:08)

# nasil olup da insanlara kendisini sanatci olarak yutturdugunu bir turlu kavrayamadigim kadindir. bir futbolcuyla yasadigi basarizlik evlilikten dogma cocuklarini zamaninda terketmis, bambaska bir maceraya cikmis ve anladigim kadari ile kendince basarili olmustur. her "aykiri"yi sanatci sanan yurdum yari cahillerine pek guzel malzeme olmustur. oysaki sadece psikiyatrik yardima ihtiyaci olan bir insandir.

annesi uc seviyede seker hastasidir. belki de seker annede bunu anlatmak istemistir. bir de kadinin basina cocuklarini atip kactigini.
(satine, 25.08.2005 21:15 ~ 21:21)

# uzun bir süre sonra az önce hareket vakti şarkısını dinleyip bir hoş olduğum, yıllar öncesine, o hoş sohbetlerine uzadığım güzel insan, hayırsız dost... kulakları çınlasın...
(bigbrother, 19.12.2005 18:49)

# arka planda çalan shroud of false'un piyano partisyonu nedeniyle winamp'ı falan kapattırıp beni kilitleyen ve hiç bir yerini gezmeme rağmen dakikalardır sayfasını kapatamadığım bir web sitesine sahip müzisyen. gerçi siteyle parça arasındaki alakayı anlayamadım ama olsun.
(ntldr, 28.01.2006 15:25)

# üniversite açsa, okunur.... ama açmaz.

Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #4
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Cum Şub 09, 2007 6:48 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

# "korkularımız tanrılarımızdır. olsun, sen yine de gel, bir yorganın altında ter boncuklarınla boğ ve orgazm olduğunu söyle... hala şarkılar var, ondan."
(portakalli eti cin, 28.04.2006 01:48)

# üniversiteye kaydolsa, sırf onu gizli gizli seyretmek için öss'ye girilir....... ama kayıt hiç olmaz.
(lacivert kadife ve kirmizi visne, 08.05.2006 01:51)

# "dj o!uz tarafından, aylim aslım'ın şarkısı 4 gün 4 gece ile umay umay'ın 4 isimli şarkısına bir mix yapılmış. ilginç olmuş.. buyrunuz (bkz: http://rapidshare.de/..._m_-_4_guen_4_gece_-.mp3.html)
(nueation, 08.05.2006 09:49 ~ 03.06.2006 16:09)

# kalbimi yumuşatan kadın, sözün ve sesin peşinde hayatı gölgesiyle çiğneyen. albümleri ve kitapları muhakkak tedarik edilmeli. ve okumadan, dinlemeden, susarak düşünmeden hakkında yorum yapılmamalı.
(koniczyna, 14.07.2006 02:24)

# efsane kadin.. hey gidi gunler diyor insan hatirlayinca. yaslandik galiba..
(lovemyself, 19.07.2006 21:53)

# deviantart üyesi.
http://streetqueen.deviantart.com/
(uther, 23.07.2006 00:28)

# (bkz: bayık)
(selenga, 23.07.2006 17:10)

# "the one, who is afraid of being a whore, should not get into the brothel..." yazmaktadır kendi deviant yorumlarının altında...
(cyco, 23.07.2006 17:26)

# kendisine bi şeyler söylemem istenmişti.

- aynı rüyanın farklı dakikasında uyandığım...

demiştim.
(cr, 24.07.2006 07:37 ~ 07:39)

# ilkin neden bu kadar çok ve keskin söylemlere sahip bir sevmeyen kitlesi var diye kafam kurcalanırdı. ancak anladım ki kendisini sevmeyenlerin sayısı, kendisinin derinliği kadar şaşırtmıyormuş beni...

derinlik mi nedir ? ordan bakınca küçük görme sebebiniz !
(cr, 24.07.2006 07:42)

# harika bir anne mükemmel bir insan. öyle insancıl ve duygulu ki. azıcık üzücü birşey söylense hemen gözleri dolar... geçtiğimiz yıllarda manisalı gençlere de destek olarak sanat camiasına örnek olmuştur.
(neceflimasrapa, 26.07.2006 11:52)

# bi tanecik olan, desteğini esirgemeyen; yağmurlar prensesi, düş kraliçesi.

(bkz: öpüyorum seni)
(hotfail, 03.10.2006 16:00 ~ 16:01)

# http://www.youtube.com/watch?v=z-utor7qdqo
adresinden hareket vakti klibi izlenebilen saf güzellik.
"görsem de rahatsızlığa ersem" dediğim güzel sersem..
görsem, sevsem de sevsem..
(kumral ada mavi tuna, 10.10.2006 01:29 ~ 16.10.2006 15:27)

# alakasız (bkz: fehmi yaşar)
(castro, 09.11.2006 15:57)

# " bazen bir gerizekalı çok zekalı olabilir... diyarbakır'da 7 yaşında herkesin deli dediği , sokaklarda dolaşan bir çocuk size yanaşıyor, elinizeiki tane akmış bozuk pil koyuyor, kapatıyor ve "aşkın biterse beni ara" deyip gidiyor. size bütün 21. yüzyılın çöküşünü anlatıyor. bunu bana pratikte hiçbir bilim adamı ve sanatçı anlatamadı. akan teknoloji, akan pil, iletişim, aşkın sadece oralarda kaldığı... ama o diyarbakır'ın deli, korkulması gereken geri zekalı çocuğu ... "

umay umay
(potentia, 10.11.2006 22:00)

# sırf adı nedeniyle çok sevdiğim kişi.bir de soyadı olunca mecburen sevgim iki kat büyüyor kendisine karşı.

(bkz: umay)
(aynali, 10.11.2006 22:06)

# deviantart adlı güzide sitede fanatizm yaratan şahsiyet
(lilya, 23.11.2006 20:00 ~ 20:01)

# şarkıları eskimeyen zamanının çok ötesinde müzik yapabilmiş insan. bu nedenle sözlüğümüzün takdirini almış, unutamadığımız şahsiyet.
(eseh, 30.11.2006 02:23)

# "artık özgürüm.. öyle yalnızım ki.." diyor bize en son cem adrian'ın bana özel'inden..
(whirlwind, 09.12.2006 11:35)

# umay umay konusunda herkesin birleştiği ortak nokta garip bir kadın olması. gerçi kadın demek de doğru olmayabilir, zira kendisi de bu konuda bir karara varmış değil. bildiği yegane şey kendisi olmayı sevdiği, kendine has bir tarz yaratmayı bir şekilde becerdiği. 3 albümü ile gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılardan biri ilan edilmese de, sevenleri için çok özel biri. zaten şarkıcı olmak gibi bir gayesi de yok, ona göre kendisi başlı başına müzikal bir tavır. anlaşılamamış bir sanatçı olmayı da umursamıyor, bir avuç hayranı ile özel bir bağ kurabilmiş olması yetiyor ona. kendisini anlamadan eleştirenlere de yeri geldiğinde ayarı güzelce verebiliyor. kimsenin söz söylemeye cesaret edemediği kimseleri de gayet güzel eleştirebiliyor. sezen aksu'nun "beni al onu alma"sına karşılık "onu al beni alma" demiş olması belki de tavrını en güzel özetleyen durum. tabi sadece dokunulmaz insanlara dokunmakla kalmıyor, tabulaşmış durumlara da iğnelerini batırmayı iyi beceriyor. "faşizmin en büyüğü cinsel olanıdır" diyerek eşcinsel haklarını savunuyor. sert sözler yazmak, insanları şok etmekten asla kaygı duymuyor. kendisini mükemmel biri olarak görmediği de kesin, her konuda kendini eleştirmeyi de çok iyi beceriyor. çok güzel rol kestiğini söylüyor mesela, olmak istediği insanın kılığına çok rahat girebildiğini belirtiyor. (her ne kadar öpüşmek ve sevişmek konusunda tevazu göstermeyen bir insan olsa da.) en çok ikiyüzlü insanlardan nefret ediyor; normal olmaya çalışan ama gizliden gizliye ikinci bir hayat yaşayanlara kin kusuyor. yaşadığı sanat camiasından hiç haz etmediğini de her fırsatta söylüyor. en güzeli ise duygularını, arzularını müthiş bir dille anlatabiliyor. asla büyük bir star olmaya çalışmıyor, koskoca bir albümü radikal bir karar ile bozmayı ve bambaşka bir tat yakalamayı göze alabiliyor. kendisi hakkında söylenen onlarca kötü şeye rağmen saygı duyulacak pek çok özelliği onu türk müzik tarihindeki "özel insanlar" kategorisine rahatlıkla oturtuyor.

deniz durukan ile röportajından bir parça:
*nelerden nefret ediyorsun?
-belli birileri yok. nefret etmem gereken her şeyden, hiç tereddüt etmeden nefret ediyorum. benim hayatımda ne müzik, ne de edebiyat camiasında yakın durduğum hiçbir aile, grup, ayı, dayı göremezsin. bir de hepsi aşağı yukarı yakın arkadaşlarımdır haa. beni anlamayanlardan nefret ediyorum. kalbi kirmizi olmayanlardan...

*bu anlamda benden de nefret ediyorsun?
-beni anlamayıp, dinlemeden eleştiren biri olarak evet, senden de hoşlanmıyorum. ama buluşabileceğimiz mutlaka başka yerler var. çünkü hayat o kadar fakir değil. bir albümün bana göre yanlış eleştirilmesiyle kapanacak kadar fakir, sakil değil. ama bir mesele bulamazsak karşılıklı nefret ederiz, en azından ben senden ederim.

Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #5
YazarMesaj
..GöLgE..
 CerrahpaşalıWebMaster
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Tarih: Cmt Nis 14, 2007 4:56 am | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

"artık özgürüm.. öyle yalnızım ki.."

Gülüşürlerdi, gülerdim..
"
Başa dön Gizli
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #6
YazarMesaj
majik

Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 514
Konu: 0

Tarih: Çar Mar 12, 2008 10:29 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

Biyografisini okumaktan daha iyidir hakkında objektif olarak yazılmış yazıları okumak..

Düzelten: Sch`; Per Mar 13, 2008 6:13 pm » Biografi/Biyografi
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #7
YazarMesaj
kothrine
 Paradise..
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 577
Konu: 9

Tarih: Cum Nis 25, 2008 12:43 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

'Hareket vakti' şarkısıyla ilk kez adını duyduğum ilginç şahsiyet.Yolda görsem tanımam. Blink

Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #8
YazarMesaj
mervin
 |schizophrenic|Müdavim
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 102
Konu: 60

Tarih: Cum Nis 25, 2008 2:53 pm | Açıklama:  
Alıntıyla Cevap Gönder

dünyanın en tatlı kadınlarından biridir kendisi.
o kadar büyük bir kalbi var ki
içerisinde kendinize yer bulmanız hiç de zor değil.
bir gülüş bile yeter sevgisinin sıcaklığında kaybolmaya Love It (:
Başa dön Gizli
İletileri göster:   
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [Toplam 8 mesaj]

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Son İleti
Yeni ileti yok Forum Hakkında.. ..GöLgE.. Duyurular 7 Sal Nis 03, 2007 12:26 am
..GöLgE.. Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Üstteki Üye Hakkında Düşünceleriniz... Kinyas Oyunlar 251 Cum Nis 20, 2007 9:43 pm
alper1071 Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Anket Organ Bağışı Hakkında :: ..GöLgE.. Anketör 5 Cmt Mar 24, 2007 7:16 pm
askin Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Hoşçakal klibi hakkında... gölge_siz Şebnem Ferah 4 Pts Nis 23, 2007 7:55 pm
KhaoS Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Madonna hakkında bilmeniz gereken 25 şey
Ntv
F.BuğraKağan Müzik Dünyası 1 Çar Haz 04, 2008 6:19 pm
..GöLgE.. Son gönderilen iletiler

Pano » Melankoli Özel Fan Club » Umay Umay

Aranacak kelime:
Forum Seçin: