Pano

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

• İstanbul Hatırası •

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]
Tek Mesaj Gösterimi Tek Mesaj Gösterimi • Mesaj: #1
YazarMesaj
Sch
 vive l'AmourAdmin
Gizlenmiş Avatar

[Üye Notları]

Üye No: 115
Konu: 979

Tarih: 28 Ekm 2011, Cum 1:55 pm | Açıklama: Not  Ahmet Ümit
Alıntıyla Cevap Gönder

https://lh4.googleusercontent.com/-yD8frX8Ol8A/TqqIk50y4pI/AAAAAAAAAEY/3sY53wT5CSk/s400/istanbul-hatirasi.jpg

Romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit'in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış. Ancak bu kitabı sıradan bir polisiye romandan ayıran birçok özellik var. Her şeyden önce zengin kadrosu ile İstanbul Hatırası, çeşitli kesimlerden İstanbulluyu bir araya getirerek içinde barındırdığı alt öykülerle zengin bir yapı sunuyor. Birbirine bağlanan bu alt öyküler bir yandan gerilimin etkisini artırırken bir yandan da romanı şenlikli ve çok yönlü bir yapıya ulaştırıyor.
Kitabın bir başka önemli özelliği de İstanbul hakkında son derece detaylı bilgi içermesi. Kurgunun içine yerleştirilen bu bilgiler hem okumayı daha meraklı hale getiriyor hem de tarih aracılığıyla çok günümüzün dışındaki öykülerin de kurguya yerleşmesine imkan tanıyor. Böylece Ahmet ümit'in İstanbul Hatırası adlı romanı, başka başka dönemlerin öykülerinin eşliğinde, günümüz İstanbul'unun geniş bir panoramasını oluşturuyor. Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslim'ine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul'un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.

Yazar: Ahmet Ümit
Sayfa Sayısı: 590
Yayınevi: Everest Yayınları
Etiket Fiyatı : 20.00 TL

Konu-Dışı:
"Önemli olan baktığın şey değil, baktığın şeyin sende neler uyandırdığı." s.74

"Ruhun yarası hiçbir zaman tam olarak kapanmıyor. Beden daha çabuk onarıyor kendini. Kalbin attığı sürece vücut iyileşebilir. Oysa ruhun bir kez darbe aldı mı, o yara dikiş tutmuyor. Sonuna kadar kendi kendine kanamayı sürdürüyor." s.262

Kitap seçimlerimde şansımın yaver gittiğini düşünüyorum. "İstanbul Hatırası" hem kültürel hem de düşünsel anlamda beni oldukça zenginleştirdi. Okuyucuya bir şeyler katmayı başarmış kitapları seviyorum bu yüzden. İki bin yıl öncesine kadar uzanan bu tarihi yolculuk son derece keyifliydi.

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 mesaj]

Benzer Başlıklar
Konu Yazar Forum Cevap Son İleti
Yeni ileti yok Sevemedi İstanbul İkimizi
Vedat Didari
alper1071 Şiirler 0 15 Şub 2010, Pts 2:09 am
alper1071 Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok 10 Mart 2007 / İstanbul Konseri (Senf... gölge_siz Şebnem Ferah 5 23 Mar 2008, Pzr 12:02 pm
ClavicuLa NoX Son gönderilen iletiler
Yeni ileti yok Büyük Osmanlı Astronomu Takiyüddin Ra... SaLTuK Destanlar / Hikayeler 0 17 Ağu 2008, Pzr 4:55 pm
SaLTuK Son gönderilen iletiler

Pano » Melankoli Özel Bölüm » Kitaplık

Aranacak kelime:
Forum Seçin:   
Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar
Konuyu görüntüleyen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir
Yok 
Bölüm Yetkilileri: Yok
Yetki Düzeni: WebMaster, Genel Adminler

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Pano · Basit Görünüm · RSS · Yardım · Kurallar · Çerezleri Sil · İletişim   
Sist.: phpBB Group • TR Çeviri: phpBBTürkiye • Tema: Pussy^Mel
Melankoliyiz © 2006-2012
[Yükleme: 2.13126 sn][Sorgu: 25][GZIP: Açık][Debug: Açık]

Türkiye Melankoli Cemiyeti