Sinderella: Hatun kısmının gece 12’den sonra sokakta işi yoktur..
Pamuk Prenses: Her beleşe gelen elma yenmemelidir,kadınlar kadınları kıskanır,aynalar yalan söylemez.
Uyuyan Güzel: Kızlar uyurken yaşlanmazlar. Çirkin cadılar her partiye, güne davet edilmelidir, asla atlanmamalıdır.
Kırmızı başlıklı kız: Sokakta her gördüğün zibidiyle konuşulmaz. Etraf evcil olmayan hayvanlarla dolu dikkatli olunmalıdır. Bugün ninesini tanımayan yarın kendini de tanımaz
Çirkin ördek yavrusu: Güzelim deme bir sivilce yeter, çirkinim deme büyüyünce geçer.
Alice Harikalar Diyarında: Her tavşanın lafına kanma her gördüğünün peşine takılma
Ali Baba ve kırk haramiler: Şifreler iyi saklanmalı,onun bunun yanında bağırarak söylenmemeli, bankamatik kuyruğunda yabancılardan yardım alınmamalıdır.
Hansel ve Gretel: Çikolatadan evler yenmemelidir. Can boğazdan gelir boğazdan da gider. Her yaşlı kadın nene değildir tümevarım olaraktan da her sakallı deden değildir..
Alıntı
_________________ " Bir bal çanağı olmak isterdim
Çocuklar parmaklarını banardı gözlerime
Kör olurdum ufak elleriyle
'Bugün' diye başlayan bir masal söylerdim
Gülüşürlerdi, gülerdim.. "
"Ali Baba ve kırk haramiler: Şifreler iyi saklanmalı,onun bunun yanında bağırarak söylenmemeli, bankamatik kuyruğunda yabancılardan yardım alınmamalıdır."
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız